Qwiek.up

 

De Qwiek.up als zorg ondersteunend product!

  Klik hier en lees de onderzoeken & ervaringen

De Qwiek.up is speciaal ontwikkeld en geproduceerd voor de toepassing van belevingsgerichte zorg. Het belangrijkste bij belevingsgerichte zorg is het centraal stellen van de cliënt, we hebben immers te maken met mensen die allemaal uniek zijn. Met de Qwiek.up richten wij ons op de cliënt en vergeten we ook de zorgverlener niet.

De Qwiek.up creëert een audiovisuele beleving voor cliënten, waardoor ze meegenomen worden in hun persoonlijke belevingswereld. Hierdoor wordt in veel gevallen de zorgvraag van bewoners verminderd. De Qwiek.up biedt talloze mogelijkheden aan zorginterventies en ondersteunt de zorgverlener tijdens de ADL zorg. Zo kan er meer aandacht worden besteed aan andere cliënten en activiteiten. Tevens wordt door zorginstellingen onderzocht hoe de Qwiek.up als alternatief kan dienen voor onrust medicatie gedurende de dag en nacht.

Vraag nu een gratis kennismaking aan

Qwiek.up workshop

De Qwiek.up is een veelzijdig product met vele mogelijkheden in de toepassing van belevingsgerichte zorg. Wij vinden het belangrijk dat iedere zorgorganisatie met een Qwiek.up hier optimaal gebruik van maakt. Tijdens de workshop van de Qwiek.up, leer je welke mogelijkheden de Qwiek.up biedt als interventie bij onbegrepen gedrag tijdens de ADL zorg en hoe de Qwiek.up een alternatief kan zijn voor de inzet van vrijheidsbeperkende maatregelen.

Boek nu de Qwiek.up workshop

Ontdek 10 inspirerende verhalen uit de zorg

"De Qwiek.up wordt nu bij ons al in meerdere zorgleefplannen opgenomen als alternatief van een vrijheidsbeperkende maatregel zoals medicatie."

in de zorg met katja- Cindy, Welzijnsmedewerker

Ontdek meer ervaringen

De Qwiek.up als interventie

De Qwiek.up biedt de mogelijkheid tot het reguleren van prikkels, hierdoor kan deze eenvoudig als zorginterventie ingezet worden op zowel individueel niveau als in groepsverband. Door beelden te projecteren die aansluiten op de persoonlijke behoeften en wensen van een cliënt, kan onder-of overprikkeling en daarmee diverse vormen van onbegrepen gedrag verminderd worden.

Klik hier voor meer Qwiek.up video's

 

 

Afleiding tijdens de ADL zorg

De cliënt kan afgeleid worden tijdens een zorgmoment dat stress geeft. Door de aandacht te verleggen naar de rustige beelden en muziek kunt u rust en ontspanning creëren. Denk hierbij aan de momenten van verzorging of andere vormen van ADL of PDL zorg.

Interactie bevorderen op basis van interesses

Door beelden te laten zien die aansluiten op iemand zijn interesse, kun je verbale of non – verbale reactie uitlokken. Mensen worden alerter door prikkelende beelden en zullen meer contact maken met hun omgeving.

In iedere ruimte snoezelen

Snoezelen is het aanbieden van aangename zintuiglijke prikkels, zoals het aanraken van zachte materialen, het gebruik van speciale lichteffecten en geur in een aangepaste ruimte; bedoeld voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking en ook toegepast bij ouderen met dementie. De Qwiek.up biedt de mogelijkheid om in iedere ruimte te snoezelen, bijvoorbeeld in de eigen omgeving.

Mentaal activeren door reminiscentie

Door het toepassen van reminiscentie kan de cliënt mentaal geactiveerd worden. Hierbij wordt de cliënt meegenomen in zijn eigen vertrouwde leefomgeving door het bekijken van de zelfgemaakte belevingsmodule met (oude) persoonlijke foto’s en herkenbare muziek welke wellicht herinneringen of gevoelens oproepen.

De Qwiek.up als welzijnsactiviteit

De Qwiek.up maakt het mogelijk om verschillende activiteiten te organiseren voor ouderen in het verzorgingshuis, zowel individueel als in groepsverband. Door bijvoorbeeld te genieten van een concert of belevingsmodule. Ook kun je bewegen met de fit en vitaal module of de interactie bevorderen met de interactieve belevingsmodules zoals de dierentuin of verjaardag belevingsmodule. Wanneer de Qwiek.up in groepsverband ingezet wordt, kun je voor de hele groep een rustmoment creëren. Daarnaast kunnen cliënten in groepsverband ook gestimuleerd worden tot beweging of onderlinge interactie en communicatie.

Welzijnactiviteiten Qwiek.up
Effectief in het verhogen van gewenst gedrag
Beveelt de Qwiek.up aan bij collega's
Onze huidige klanten beoordelen de Qwiek.up met een 8,4!
Is overtuigd nadat ze zelf de Qwiek.up hebben ingezet op verschillende afdelingen in hun verzorgingshuis.
Product eigen content qwiek.up

Qwiek.up als ondersteuning voor familie

De Qwiek.up is door zijn eenvoud en mobiliteit ook makkelijk in te zetten door familie van cliënten. Voor familie is het natuurlijk nooit makkelijk, wanneer een geliefde in het verzorgingshuis terecht komt. Door de verschillende fases van dementie kan het soms moeilijker worden om het gesprek aan te gaan of zomaar erop uit te gaan.

Met de Qwiek.up is het voor familie heel eenvoudig om een unieke beleving te creëren. Zet foto’s en muziek van vroeger op een USB stick en de Qwiek.up maakt er een unieke interactieve beleving van. Een groot feest van herkenning die vaak interactie uitlokt en rustgevend werkt, welke van grote waarde is bij het welzijn van de bewoner. Immers, niks is zo belangrijk als een persoonlijke beleving.

Meer informatie over de Qwiek.up voor familie

Eenvoudige Bediening.

Intensieve samenwerking met zorgpersoneel heeft ervoor gezorgd dat de Qwiek.up zeer eenvoudig is in het gebruik. Het is echt een kwestie van stekker erin, de aanknop indrukken en de gewenste beleving middels de belevingsmodule laden. Op deze manier is de Qwiek.up eenvoudig in te zetten tijdens de ADL zorg.

Ga naar Belevingsmodule assortiment.

Muur & Plafond

De Qwiek.up kan ingezet worden voor plafond en muur projecties. Door slimme sensoren weet de Qwiek.up altijd in welke positie hij staat zodat de beleving er altijd even goed op staat.

Medisch. aan de tand gevoeld

De Qwiek.up wordt geproduceerd conform het ISO-13485 kwaliteitsmanagement systeem voor medische hulpmiddelen. De Qwiek.up is een hoogwaardig product dat getest is conform de EMC norm voor medische producten EN60601-1-2:2015.

De Qwiek.up is medisch aan de tand gevoeld
Servicemanager Qwiek.up Premium Service Regeling

Qwiek.up Premium Service Regeling

Uw Qwiek.up wilt u natuurlijk altijd zo optimaal mogelijk kunnen benutten en inzetten bij uw bewoners. Daarbij is het zeer belangrijk dat de Qwiek.up altijd naar behoren werkt en dat onverhoopte problemen zo snel mogelijk worden opgelost. Daarom bieden wij de Qwiek.up Premium Service aan. Dit is een uitstekende service die uw Qwiek.up altijd up-to-date houdt en onheil voorkomt door een jaarlijkse controle.

Klik hier voor informatie over de Qwiek.up Premium Service

Wat maakt Qwiek.uniek

Bij Qwiek hebben wij de missie om een zorghuisbeleving te creëren waar u naar uit kijkt. Het welzijn van cliënten staat bij ons hoog in het vaandel en dit is ook terug te zien in onze producten. Behalve dat al onze producten langs de Europese medische meetlat worden gelegd tijdens ontwikkeling en productie, wat resulteert in bewezen kwaliteit, staat de gebruiksvriendelijkheid en service hoog in ons vaandel. Onze productspecialisten hebben veel kennis van zaken en zijn pas tevreden als u tevreden bent. We onderscheiden ons van de concurrentie door totaaloplossingen aan te bieden in plaats van producten.

Klik hier en lees wat Qwiek.uniek maakt

Samen dansen met de Qwiek.up

Mevrouw heeft roepgedrag. In het begin angstig "wat gaan we doen?". Na een tijd begon ze mee te bewegen op het vrolijke ritme van de muziek bij André Rieu

Woonzorgcentrum Sint Anna - Zorgbedrijf Antwerpen

Meneer kon vanwege zijn gevoeligheid voor de drukte van de andere bewoners niet in de woonkamer eten, door het inzetten van de Qwiek.up werden de andere bewoners rustig, waardoor ook meneer aan kon sluiten bij de gezamenlijke diners.

Qwiek.up in Firenschat

Voor veel cliënten heeft de Qwiek.up een meerwaarde. Voor zowel het bieden van rustmomenten, extra welzijnsactiviteiten of zorgmomenten. De projector is erg makkelijk te bedienen, de beelden en het geluid zijn mooi en helder.

Volckaert Dongepark

Experts.

“Zonder beelden kan een dement persoon niet uit zichzelf iets bedenken. Als ze in een stille kamer in een stoel zitten, dan is hun hoofd leeg. Dat is heel beangstigend.” – Dr. Anneke van der Plaats

De diverse belevingsmodules van de Qwiek.up en de levensgrote projectie op de muur of het plafond sluit perfect aan op de visie van Dr. Anneke van der Plaats.

“Mensen met dementie houden van kijken naar bewegende prikkels. Er is wel een onderscheid in het soort beelden dat ze graag zien. Ze moeten de beelden wel snappen. Ze moeten zijn aangepast aan de werking van hun brein. Het heeft geen zin mensen met dementie zomaar voor de TV te zetten. Geweld, schreeuwende reclames en praatprogramma’s: ze snappen er niets van. Ouderwetse taferelen van vroeger, waarbij niet veel gesproken wordt: daar kijken ze graag naar. Een groot beeldscherm met duidelijke kleuren is essentieel bij mensen met dementie.”

Anneke van der Plaats – de dag door met dementie

Vraag hier gratis en vrijblijvend uw demo aan.

Anneke van der Plaats