(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.data-privacy-src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-41149654-2', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true) ga('send', 'pageview');

Verschillende thema’s om de beleving zo persoonlijk mogelijk te maken.

Naar wat voor een beleving bent u op zoek? Wilt u de Qwiek.up inzetten voor een sociale activiteit of kiest u toch voor een stuk beweging en beleving waarbij u de Qwiek.up daarna weer in kunt zetten bij een individu op de kamer? De Qwiek.up beschikt over een breed scala aan verschillende belevingsmodules en is ook constant hard aan het werk om dit aanbod uit te breiden. De bewoners van uw zorghuis hebben allen een geschiedenis die geworteld is in het geheugen. De belevingsmodules voor de Qwiek.up zijn zo opgebouwd dat er voor ieder niveau en toepassing een persoonlijke beleving kan worden gecreëerd. Kijk gerust rond en weet dat ieder thema een preview bevat om alvast een idee te krijgen wat er zoal te beleven is met iedere belevingsmodule.

 • Over deze module:

  Deze André Rieu belevingsmodule bestaat uit het gehele concert van André Rieu in Heidelberg. Het concert is opgedeeld in 3 video’s met hierin een hoop herkenbare nummers die iedereen kan mee neuriën.  
 • Over deze module:

  Met de feestdagen in het vooruitzicht nodigt de internationale superster André Rieu u met zijn nieuwe Belevingsmodule Kerstmis Special uit voor een feestelijk kerstconcert bij hem thuis. De romantische wijze waarop André het kerstgevoel interpreteert, is een prachtige opmaat naar de feestdagen. Deze Kerstmis Special is voornamelijk bij André thuis opgenomen, bij zijn romantische middeleeuwse kasteeltje in Maastricht. Samen met zijn Johann Strauss Orkest, solisten en koor voert André Rieu in zijn besneeuwde, prachtig versierde tuin en in de St.Pieterskerk tegenover zijn huis 26 kerstklassiekers uit. Voor zijn open haard gezeten vertelt André een kerstverhaal en legt hij uit hoe hij kerst viert met zijn geliefden. "Ik zou er niet tegen kunnen om rond de feestdagen niet bij mijn gezin te zijn. En dat gevoel is nog veel sterker nu ik kan genieten van de glunderende gezichten van mijn kleinkinderen als ze voor het eerst de kerstboom met de pakjes eronder zien. Het hele jaar door werk ik hard en reis ik de hele wereld rond om mijn publiek en mijn fans van mijn muziek te laten genieten, behalve met Kerstmis. Dan ben ik altijd thuis!" Home For Christmas bevat speciale gastoptredens van de Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar, het Sjamaes kinderkoor en de pas tien jaar oude ballerina Rosa. Het repertoire loopt uiteen van traditionele kerstklassiekers tot emotionele ballads. "Met deze Kerstmis Special wil ik niet alleen mijn persoonlijke gedachten over deze speciale periode aan het einde van het jaar delen, maar wil ik u ook laten meegenieten van mijn eigen selectie van de prachtigste kerstklassiekers van over de hele wereld. De gehele productie, vanaf het sacrale Silent Night en Ave Maria tot populaire klassiekers als White Christmas en Go Tell It On The Mountain, is een viering van het leven, de vrede en de muziek." Deze Kerstmis Special is het ideale recept om helemaal in de sfeer te komen voor de kerstdagen; met twee uur aan prachtige liederen en verhalen wekt de belevingsmodule steeds weer een warm en behaaglijk gevoel op tijdens de koude winterdagen.
 • Over deze module:

  Deze André Rieu belevingsmodule bestaat uit het gehele concert van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht. Het concert is opgedeeld in 3 video’s met hierin een hoop herkenbare nummers die iedereen kan mee neuriën.  
 • Over deze module:

  Deze André Rieu belevingsmodule bestaat uit het gehele concert van André Rieu in Wenen. Het concert is opgedeeld in 3 video’s met hierin een hoop herkenbare nummers die iedereen kan mee neuriën.  
 • Aquarium

  59,99

  Over deze module:

  Deze Aquarium belevingsmodule bestaat uit 7 video’s vol verschillende soorten vissen, kwallen en andere zeedieren van over de gehele wereld. Wetenschappelijke onderbouwing Nancy Edwards heeft in 2013 onderzoek gedaan naar het effect van een aquarium in de woonkamer van verpleeghuisbewoners met dementie. Het bleek dat mensen die naar een aquarium konden kijken, gemiddeld beter aten en minder gewichtsproblemen kenden. Vandaar dat bij de Qwiek.up standaard een eigen (virtueel) aquarium belevingsmodule wordt geleverd! Edwards, N.E. and Beck, A.M. (2013) The influence of aquariums on weight in individuals with dementia. Alzheimer Disease and Associated Disorders 27(4): 379-383
 • Over deze module:

  De belevingsmodule baby’s en kinderen is een van onze schattigste én meest gevraagde belevingsmodules voor de Qwiek.up. Schaterende baby’s, spetteren in het badje, een flesje geven, luiers verschonen, een wandeling met de kinderwagen; (her)beleef alles dat bij het grootbrengen van een baby komt kijken. Naast de schattige babylachjes bevat deze belevingsmodule ook beelden van kleuters en peuters. Spelen in de speeltuin of wandelen door het bos.
 • Over de module:

  Deze Boerderijleven belevingsmodule neemt u mee naar buiten waar u kunt genieten van de grazende schapen, koeien, paarden en pony’s en nog vele andere boerderij dieren.
 • Over de module:

  Deze Boswandeling belevingsmodule bevat 3 video’s die u door verschillende natuurgebieden zal leiden, waaronder de Veluwe en twee bossen in Zuid-Engeland.
 • Bubbels

  59,99

  Over deze module:

  Deze Bubbels belevingsmodule bevat 3 video’s waarin verschillende soorten bubbels voorbij zullen komen.
 • Over deze module:

  Deze Caleidoscoop belevingsmodule bestaat uit 3 bewegende visualisaties van in elkaar overlopende kleurpatronen. Heerlijk om bij weg te dromen en tot rust te komen.
 • Dierentuin

  59,99

  Over deze module:

  Een dagje naar het dierenpark, samen met vrienden of familie. Met deze belevingsmodule beleeft u dit dagje uit in uw zorghuis. U bekijkt diverse dieren die in de dierentuin te vinden zijn. Apen, giraffen, kamelen en noem maar op. De dieren worden op een rustige manier weergegeven en bieden de mogelijkheid tot ontspanning. Er is ook een interactieve belevingsmodule Dierentuin beschikbaar. Klik hieronder voor meer informatie over deze belevingsmodule.
  Meer informatie
   
 • Over deze module:

  Een dagje naar het dierenpark, samen met vrienden of familie. Met deze belevingsmodule beleeft u dit dagje uit in uw zorghuis. U gaat samen met de parkranger op zoek naar de  dieren in de dierentuin, de module is deels ter ontspanning en deels interactief opgezet. Het interactieve gedeelte bestaat uit de parkranger die de dieren tekent en aan uw bewoner vraagt of het dier dat ze gaan zien al te raden is. Er is ook een niet-interactieve belevingsmodule Dierentuin beschikbaar. Klik hieronder voor meer informatie over deze belevingsmodule.
  Meer informatie
   
 • Over deze module:

  De downloadbare belevingsmodule “Herfst” bevat kleurrijke, herfstachtige plaatjes van het mooie Nederland. Herkenbare herfstelementen zoals de gekleurde bladeren, paddenstoelen en de schemerende avonden zijn terug te zien op deze belevingsmodule.
 • Over deze module:

  Deze belevingsmodule neemt u mee in de tijdlijn van 1890 tot heden. Hierin gaan we de tijdperken van de Nederlandse Koning(innen) af waarin we starten bij Koningin Wilhelmina en we eindigen bij Koning Willem Alexander. Een feest van herkenning voor liefhebbers van het Nederlandse Koningshuis.
 • Over deze module:

  De downloadbare belevingsmodule ‘Lente’ bevat kleurrijke plaatjes van de Lente. De eerste zonnestralen, de Hollandse bloemen en tulpen, de lammetjes en andere herkenbare lentetaferelen zijn te zien op deze belevingsmodule.
 • Over deze module:

  De downloadbare belevingsmodule ‘Winter’ bevat witte, winterse plaatjes van het mooie Nederland. Herkenbare winterelementen zoals de vorst, de sneeuw, het schaatsen en de kersttaferelen zijn terug te zien op deze belevingsmodule.
 • Over deze module:

  De downloadbare belevingsmodule ‘Zomer’ bevat plaatjes die je meenemen naar de Nederlandse vakanties in eigen land. Heerlijke zonnestralen, zomerse wandelingen door de bossen of langs het strand en alle bijhorende bloemetjes en bijtjes.
 • Over deze module:

  Deze Eenden & Zwanen belevingsmodule bestaat uit 5 video’s vol met verschillende eenden en zwanen in diverse omgevingen.
 • Efteling

  59,99

  Over deze module:

  De belevingsmodule met beelden van de Efteling neemt u mee op een dagje uit naar het beroemde pretpark in Kaatsheuvel. U maakt in 9 verschillende variaties een reis door de verschillende rijken. Droom weg in de droomvlucht, kijk mee naar de  show van Raveleijn of geniet van de spetterende waterbanen. Natuurlijk zult u ook de oh zo herkenbare Monsieur Canibale en Carnaval ook voorbij zien komen. We hebben ervoor gezorgd dat herkenbare beelden van zowel het park als typerende beelden voor een dagje uit in beeld zijn gebracht op de belevingsmodule. ! Waarschuwing: deze belevingsmodule bevat snel bewegende beelden en kan voor sommige personen voor overprikkeling zorgen.      
 • Over deze module:

  U bestelt een lege belevingsmodule die wij speciaal voor u klaarmaken zodat u gemakkelijk eigen foto’s en muziek vanaf uw computer hierop kunt plaatsen. Wanneer u de familiemodule in de poort van de Qwiek.up stopt, creëert die Qwiek.up zelf een slideshow met de begeleidende muziek. Mocht u zelf geen muziek hebben, geen nood. De familiemodules zijn standaard uitgerust met 4 begeleidende muzieknummers. Op de belevingsmodule kunt een naam schrijven. Ga naar www.qwiek.eu/familie om de instructievideo te bekijken hoe u eenvoudig uw eigen foto’s en muziek op de familiemodule kunt plaatsen.
 • Over deze module:

  De belevingsmodule “Bewegen met Olga” is speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie. Door de begeleiding van vitaliteitscoach en (olympisch) atlete Olga Commandeur, hebben we deze belevingsmodule weten te optimaliseren voor deze doelgroep. De belevingsmodule bestaat uit vijf variaties. De eerste variaties zijn oefeningen welke zittend worden uitgevoerd op een stoel. De opbouw van de variatie is als volgt: Warming-up, spierversterkende oefeningen, botversterkende oefeningen en een eindontspanning. De oefeningen worden uitgevoerd op een rustig tempo, zonder dat de nadruk op het ritme van de muziek ligt, zodat de oefeningen voor iedere cliënt op eigen niveau te volgen zijn. Special! Bewegen op bed Op deze belevingsmodule hebben we als vijfde variatie een special toegevoegd, namelijk bewegen op bed. We hebben namelijk een uniek programma opgezet om ook mensen die bedlegerig zijn te activiteren tot beweging. De oefeningen worden door Olga en Victorine voorgedaan terwijl ze zelf op bed liggen, waardoor de cliënt die ook op bed ligt zich beter kan conformeren, want zien bewegen, doet bewegen (zelfs op bed).  
 • Over deze module:

  De module “bewegen op muziek” is speciaal ontwikkeld voor senioren met dementie. Onze instructrice neemt de bewegingen stap voor stap met u door en geeft opties, waardoor uw cliënten de oefening op hun eigen niveau mee kunnen doen. Op de achtergrond doen een aantal senioren actief mee met de oefeningen, dit zorgt ervoor dat uw cliënten zich hiermee kunnen identificeren.
 • Over deze module:

  De module “dansen op muziek” is speciaal ontwikkeld voor senioren met dementie. Onze instructrice neemt de bewegingen stap voor stap met u door en geeft opties, waardoor uw cliënten de oefening op hun eigen niveau mee kunnen doen. Op de achtergrond doen een aantal senioren actief mee met de oefeningen, dit zorgt ervoor dat uw cliënten zich hiermee kunnen identificeren.
 • Over deze module:

  De module “spelvormen” is de eerste in de reeks van de Fit & Vitaal set. De module bevat 5 spelvormen die cliënten niet alleen fysiek uitdagen, maar ook cognitief. We hebben er voor gezorgd dat ieder spel een laagdrempelig begint zodat iedereen kan meedoen en uiteraard gedacht aan een duidelijke uitleg voor de verplegende.
 • Geometrie

  59,99

  Over de module:

  Deze Geometrie belevingsmodule bestaat uit een drietal animaties waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen zwart-wit of kleur animaties.
 • Over de module:

  Deze Haard & Kaarsen belevingsmodule bestaat uit 5 video's die u laten genieten van een knapperend haardvuur en verschillende kaarsen. Deze belevingsmodule is ook zeer geschikt als achtergrondvideo tijdens groepsactiviteiten om meer sfeer en gezelligheid in de ruimte te creëren. Een preview van de module kunt u onderaan op deze pagina vinden.
 • Over deze module:

  Deze Herfst & Winter belevingsmodule bestaat uit 6 video’s die u door bosrijke landschappen en gebergtes zal meenemen en u laat genieten van de herfst en winterse omgevingen Een preview van de module kunt u onderaan op deze pagina vinden.
 • Huisdieren

  59,99

  Over deze module:

  Beleef de mooiste momenten met je favoriete huisdieren. Op de huisdieren belevingsmodule voor de Qwiek.up komen allerlei herkenbare en lieve huisdieren voorbij; Een wandeling met de hond, het knuffelen van katten en konijnen, het voeren van de kippen in de tuin, het uitvliegen van de duiven en luisteren naar het gefluit van de parkieten.
 • Kerstmis

  59,99

  Over deze module:

  Deze Kerstmis belevingsmodule bestaat uit 4 video’s die u laten genieten van echte kerstsferen. Met herkenbare kerstmuziek en een spectaculaire vuurwerk show haalt u de feestdagen weer naar binnen. Daarnaast kunt u genieten van winterse landschappen en een knapperend haardvuur. Een preview van de module kunt u onderaan op deze pagina vinden.
 • Over deze module:

  Deze Lente & Zomer belevingsmodule bestaat uit 6 video’s die u door verschillende gebieden van Europa zal leiden en u laat genieten van zomerse natuurtaferelen.
 • Oostenrijk

  59,99

  Over deze module:

  De Oostenrijk belevingsmodule bevat diverse beelden van de natuur in Oostenrijk afwisselend in winter -en zomerseizoen. Geniet van de besneeuwde bergtoppen, watervallen of een boottochtje op het meer.  
 • Pasen

  59,99

  Over deze module:

  Deze Pasen belevingsmodule bestaat uit 5 video’s die u laten genieten van de fijne paasdagen met unieke beelden en herkenbare muziek. Samen met de kinderen gaat u eieren verven, zoeken en genieten van een paasbrunch. Daarnaast kunt u genieten van heerlijke lentebeelden met de schapen, kippen en het paaskonijn. Ook het (katholieke) paasverhaal wordt verteld door de pastoor ondersteund met Bijbelse plaatjes.
 • Qwiek.up

  Prijs op aanvraag

  Over dit product:

  De Qwiek.up is een mobiele projector die van elke ruimte een snoezel of belevingsruimte maakt. Door middel van USB belevingsmodules met digitale beelden met muziek of geluid erbij kunnen levensgrote projecties geprojecteerd worden op muur op plafond. Makkelijk te gebruiken door familie, begeleiders en verplegende.  
  Details
  Vraag een offerte aan
 • Over dit product:

  De Qwiek.up hoes is een brandveilige hoes om de Qwiek.up af te dekken. Hiermee voorkomt u dat de Qwiek.up stoffig wordt en beschermd u de Qwiek.up tegen omstandigheden van buitenaf. De hoes is gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek.
 • Over dit product:

  De Qwiek.up transportkar is speciaal ontwikkeld om de Qwiek.up te vervoeren over grote afstanden en oneffen oppervlakten. De transportkar bestaat uit een op maat gemaakte steekwagen met een speciale houder waar u de Qwiek.up gemakkelijk in vastzet. Door de luchtbanden van de transportkar kunt u de Qwiek.up met minder schokken en meer gemak vervoeren. Door het gebruik van de Qwiek.up transportkar vermindert u de kans op beschadigingen aan de Qwiek.up tijdens transport.
 • Over deze module:

  De belevingsmodule Ambachten is ontwikkeld in samenwerking met het Openluchtmuseum in Arnhem. Op de belevingsmodule worden eeuwenoude beroepen in beeld gebracht zoals het smeden, spinnen en weven, papier maken en wassen in de wasserij. Deze beelden worden afgewisseld met sfeerbeelden uit het welbekende Openluchtmuseum. De beelden zijn op een rustige manier opgenomen waardoor ze de mogelijkheid bieden om het gesprek met de cliënt aan te gaan over het desbetreffende onderwerp.
 • Sinterklaas

  59,99

  Over deze module:

  De Sinterklaas belevingsmodule bestaat uit drie variaties. De eerste variatie bestaat uit zwart-wit video's met Sinterklaas en zijn pieten van vroeger tot nu, ondersteund met muziek. De tweede variatie zijn zwart-wit video's in combinatie met een voice-over (polygoon journaal) en de derde variatie zijn oude foto's in combinatie met de bekende Sinterklaasliedjes én songteksten, zodat er luidkeels meegezongen kan worden. Tracklist:
  1. Wie komt er alle jaren
  2. Zie ginds komt de stoomboot
  3. Hij komt, de lieve goede Sint
  4. Jongens heb je het al vernomen
  5. Hoor de wind waait door de bomen
  6. Op de hoge, hoge daken
  7. Sinterklaas Kapoentje
  8. O, Kom Er Eens Kijken
  9. Sinterklaasje kom maar binnen
  10. Zie De Maan Schijnt Door De Bomen
  11. Hop, hop, hop, we zitten nu rechtop
  12. Sinterklaas is jarig
  13. De zak van Sinterklaas
  14. Sinterklaas die goede heer
  15. Sinterklaas is op het dak
  16. Daar wordt aan de deur geklopt
  17. Sinterklaas, zegt moe
  18. Sinterklaas is jarig / O, wat zijn we blij
  19. Sinterklaas laat strooien
  20. 'k Heb gehoord, dat Sinterklaasje
   
 • Over de module:

  Deze Sterrenhemel belevingsmodule neemt u mee naar buiten onder de twinkelende sterren.
 • Vakantie

  59,99

  Over deze module:

  Beleef samen een vakantie in het zorghuis. Een bezoekje aan het strand, samen een ijsje eten of zwemmen in de zee. De meest herkenbare vakantie settings komen in deze belevingsmodule voorbij. Een ideale belevingsmodule om tot rust te komen en te genieten van het vakantiezonnetje.
 • Over deze module:

  Dit is de eerste belevingsmodule uit onze verhalen reeks. Wij hebben in samenwerking met Meander Luckerheide deze module speciaal ontwikkeld voor senioren met dementie. Door middel van het vertellen van verhalen van vroeger worden herinneringen herbeleeft en ontstaan mooie gesprekken.
 • Verjaardag

  59,99

  Over deze module:

  De verjaardag belevingsmodule bevat beelden van kinderen die samen de verjaardag van de 9 jaar oude Willem vieren.  Tijdens het kinderfeestje zingen ze oude verjaardagsliedjes, eten ze cake en spelen ze diverse spelletjes. De verjaardag belevingsmodule is de eerste module in de lijn van interactieve modules, hierbij wordt de cliënt uitgedaagd om actief deel te nemen aan het gesprek.  
Deze site gebruikt verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's verschijnen. Door op accepteren te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om de sitenavigatie te verbeteren en het gebruik van de site te analyseren. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring. Wil je niet alle cookies accepteren? Dan kan je dit aanpassen in de Cookie instellingen Accepteren

Noodzakelijke cookies

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaar te maken door basisfuncties zoals paginanavigatie en toegang tot beveiligde delen van de website in te schakelen. De website kan niet goed functioneren zonder deze cookies.

Statistische cookies

Statistische cookies helpen website-eigenaren te begrijpen hoe bezoekers omgaan met websites door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Cookies van derden

In sommige omstandigheden kunnen we met derden samenwerken om services op onze website te leveren. Externe adverteerders en andere organisaties kunnen hun eigen cookies gebruiken om informatie te verzamelen over uw activiteiten op onze website en / of de advertenties waarop u hebt geklikt. Deze informatie kan door hen worden gebruikt om advertenties weer te geven waarvan zij denken dat deze voor u het meest interessant zijn, op basis van inhoud die u hebt bekeken. Externe adverteerders kunnen deze informatie ook gebruiken om de effectiviteit van hun advertenties te meten. We hebben geen controle over deze cookies en om cookies van derden uit te schakelen of te weigeren, raadpleegt u de website van de desbetreffende derde partij.