Meer aandacht voor belevingsgerichte zorg

De zorg komt de laatste jaren in het nieuws met de berichten dat het almaar sneller, beter en efficiënter moet. Het belangrijkste voor de zorgmedewerkers is echter het centraal stellen van de cliënt, we hebben immers met mensen te maken die allemaal uniek zijn. Met de Qwiek.up richten wij ons op dit individu en dus de cliënt, maar vergeten we de zorgverlener niet. Door middel van belevings- en bewegingsgerichte zorg helpt de Qwiek.up bij veel voorkomende kwesties binnen de ouderenzorg en ondersteunt Qwiek de zorgverlener gedurende de dag op de momenten die daarom vragen.

Vraag direct een gratis demo aan!

Benieuwd naar hoe onze klanten de Qwiek.up inzetten?

86%Effectief

in het verminderen van onbegrepen gedrag

50%Tijdswinst

bij het verzorgen van senioren met onbegrepen gedrag als verkramping en agressie

8,5Gemiddelde
score

Onze huidige klanten waarderen de Qwiek.up met een gemiddeld cijfer van 8.5

94%Is overtuigd

nadat ze de Qwiek.up zelf hebben ingezet op verschillende afdelingen in hun zorghuis

Kiezen voor “de juiste” prikkels met de Qwiek.up

Eén van de pijlers voor het welzijn van de cliënten is het aanbieden van een goede balans in prikkels. Dit heeft ermee te maken dat mensen met dementie prikkels niet goed kunnen verwerken en onderscheiden en dus overprikkeling al snel op de loer kan liggen. Door de over- en of onderprikkeling kan onbegrepen gedrag ontstaan, zoals roepgedrag, dwangmatig gedrag, agressie, verkramping etc. Het is daarom belangrijk dat per individu gekeken wordt waar deze behoefte aan heeft, immers wat bij de ene cliënt zorgt voor welzijn, kan voor de andere cliënt het totaal tegenovergestelde gevoel oproepen. De Qwiek.up helpt de zorgprofessional in het afstemmen van de prikkels op het niveau van de cliënt door de beelden en geluiden aan te passen voor een stuk herkenning, ontspanning bij het slapen of als activiteit.

Ga naar ons assortiment

Eenvoudige bediening

Intensieve samenwerking met zorgpersoneel heeft ervoor gezorgd dat de Qwiek.up zeer eenvoudig is in het gebruik. Het is echt een kwestie van stekker erin, de aanknop indrukken en de gewenste beleving middels de belevingsmodule laden.

Muur en Plafond

De Qwiek.up kan ingezet worden voor plafond en muur projecties. Door slimme sensoren weet de Qwiek.up altijd in welke positie hij staat zodat de beleving er altijd even goed op staat.

Persoonlijke
beleving dankzij familieparticipatie

Wanneer het gaat om de herkenning biedt het verleden van de cliënt vaak de sleutel om hier op in te kunnen spelen. Met de Qwiek.up kan de familie op een zeer eenvoudige manier een unieke beleving creëren. Zet foto’s en muziek van vroeger op een USB stick en de Qwiek.up maakt er een unieke interactieve beleving van. Een groot feest van herkenning die vaak rustgevend werkt en van grote waarde is bij het welzijn van de bewoner. Immers, niks is zo belangrijk als een persoonlijke beleving.

Een gratis demo in uw zorghuis of meer informatie over de Qwiek.up?

Onze productspecialisten helpen u graag verder!

Uw naam*:
Email*:
Telefoon*:
Zorginstelling:
*verplicht veld

Thomas van der Ham

Productspecialist