Qwiek.melody

De Qwiek.melody als zorgondersteunend product!

Muziek is een prikkel, een verrijking voor het brein.  Muziek zit dicht bij het motorische gebied in de hersenen, waardoor op het moment dat je muziek hoort, je direct wordt geprikkeld om te bewegen.

Muziek is cultuur- en leeftijd overschrijdend, muziek verbindt en emotioneert en is daarmee zeer geschikt voor de toepassing van belevingsgerichte zorg.

Dit concept is verpakt in een makkelijk te gebruiken product genaamd de Qwiek.melody; zodra jij beweegt, speelt de Qwiek.melody muziek af. Ideaal om de buitenruimtes van het verzorgingshuis te transformeren tot een ware belevingstuin en de interactieve muziekprikkel te gebruiken als extra bewegingsstimulans.

Persoonlijke wensen.
zijn er om te vervullen

Wilt u elke dag een ander muziekthema af laten spelen? Of heeft u op bepaalde momenten, liever geen muziek? Via een overzichtelijke webportal kunt u de Qwiek.melody naar hartenlust personaliseren, zodat deze inspeelt op uw eisen en wensen.

Qwiek.melody webportal
Qwiek.melody sensoren

Geavanceerde beeldanalyse.

De Qwiek.melody maakt gebruik van twee sensoren die samen ervoor zorgen dat alleen muziek wordt afgespeeld wanneer lichaamsbeweging wordt gesignaleerd. Daarnaast heeft u via uw smartphone, computer of iPad de volledige controle over het werkgebied van de sensoren.

Gemak in bediening.

Plaats muziek op de meegeleverde USB stick, stel het juiste volume in en de Qwiek.melody is klaar voor gebruik. Zo gemakkelijk is het.

Qwiek.melody bediening

Wanneer bewoners tijdens hun wandeling langs de Qwiek.melody lopen en de muziek begint te spelen, dan zie je direct reactie.

 

Maurice Schonkeren - Scheyvenhof

De Qwiek.melody in onze belevingstuin valt goed in de smaak bij de bewoners. Soms wordt een dansje gewaagd en de andere keer zingen we samen (luidkeels) mee.

 

Helga Matthijssen - Vitalis

Veel mensen (familie, personeel en bewoners) wandelen er dagelijks naar toe om even te luisteren maar zeker ook om "een dansje te wagen". Heel gezellig om te horen en te zien.

 

Gerrie Pielaat - Proteion

Experts.

‘Muziek raakt iets aan, waar een ziekte als dementie geen vat op heeft’ – Prof. Dr. Erik Scherder

De toepassing van muziek bij zowel de Qwiek.up als de Qwiek.melody is ontworpen om een extra prikkel af te geven. Prof. Dr. Erik Scherder vertelt waarom dit belangrijk is:

"Muziek is een belangrijke prikkel, een verrijking voor het brein. De emotie van muziek zit dicht bij het motorische gebied in de hersenen, waardoor op het moment dat je muziek hoort, je direct wordt geprikkeld om te bewegen. Muziek is cultuur- en leeftijd overschrijdend, muziek verbindt en emotioneert en is daarmee zeer geschikt voor de toepassing van belevingsgerichte zorg. Mensen met dementie leven vaak op als ze muziek horen die ze van vroeger kennen. Muziek raakt namelijk iets aan, waar een ziekte als dementie geen vat op heeft. Door muziek onderdeel te maken van de zorg, draag je eenvoudig bij aan het bevorderen van het welbevinden en de kwaliteit van leven voor een persoon met dementie."

Prof. Dr. Erik Scherder

Bronnen:
Prof. Dr. Erik Scherder
Vink, A., Erkelens, H. & Meinardi, L. (2016) Muziek en bewegen bij dementie. Springer Media B.V. DOI

Vraag hier meer informatie aan over de Qwiek.melody.

Erik Scherder