Qwiek.melody

De Qwiek.melody als zorgondersteunend product!

Muziek is een prikkel, een verrijking voor het brein.  Muziek zit dicht bij het motorische gebied in de hersenen, waardoor op het moment dat je muziek hoort, je direct wordt geprikkeld om te bewegen.

Muziek is cultuur- en leeftijd overschrijdend, muziek verbindt en emotioneert en is daarmee zeer geschikt voor de toepassing van belevingsgerichte zorg.

Dit concept is verpakt in een makkelijk te gebruiken product genaamd de Qwiek.melody; zodra jij beweegt, speelt de Qwiek.melody muziek af. Ideaal om de buitenruimtes van het zorghuis te transformeren en de interactieve muziekprikkel te gebruiken als extra bewegingsstimulans.

Persoonlijke wensen.
zijn er om te vervullen

Wilt u elke dag een ander muziekthema af laten spelen? Of heeft u op bepaalde momenten, liever geen muziek? Via een overzichtelijke webportal kunt u de Qwiek.melody naar hartenlust personaliseren, zodat deze inspeelt op uw eisen en wensen.

Qwiek.melody webportal
Qwiek.melody sensoren

Geavanceerde beeldanalyse.

De Qwiek.melody maakt gebruik van twee sensoren die samen ervoor zorgen dat alleen muziek wordt afgespeeld wanneer lichaamsbeweging wordt gesignaleerd. Daarnaast heeft u via uw smartphone, computer of iPad de volledige controle over het werkgebied van de sensoren.

Gemak in bediening.

Plaats muziek op de meegeleverde USB stick, stel het juiste volume in en de Qwiek.melody is klaar voor gebruik. Zo gemakkelijk is het.

Qwiek.melody bediening

Het is leuk om te zien dat de Qwiek.melody senioren iedere dag weer laat meebewegen op hun eigen muziek. Daarnaast zorgt het ook voor een vrolijke noot op de werkvloer. 

 

Tanja Hursel - Sevagram

Veel mensen (familie, personeel en bewoners) wandelen er dagelijks naar toe om even te luisteren maar zeker ook om "een dansje te wagen". Heel gezellig om te horen en te zien.

 

Gerrie Pielaat - Proteion

Experts.

‘Muziek raakt iets aan, waar een ziekte als dementie geen vat op heeft’ – Prof. Dr. Erik Scherder

De toepassing van muziek bij zowel de Qwiek.up als de Qwiek.melody is ontworpen om een extra prikkel af te geven. Prof. Dr. Erik Scherder vertelt waarom dit belangrijk is:

“Muziek is een geweldige prikkel voor de hersenen. Het heeft  een positief effect op het gedrag en kan taalstoornissen verminderen.
Mensen met dementie leven vaak op als ze muziek horen die ze van vroeger kennen. Dit laat zien hoe je met eenvoudige middelen kunt bijdragen aan meer welbevinden en meer kwaliteit van leven voor degene met dementie.
Het zingen van een liedje tijdens het wassen, zachte muziek bij het opstaan, een dansje in de kamer, even naar buiten. En als praten niet meer kan, is contact nog mogelijk via de muziek en het bewegen.”

Prof. Dr. Erik Scherder

Bronnen:
Prof. Dr. Erik Scherder
Vink, A., Erkelens, H. & Meinardi, L. (2016) Muziek en bewegen bij dementie. Springer Media B.V. DOI

Vraag hier gratis en vrijblijvend uw demo aan.

Erik Scherder